طرز تهیه انواع فاج شکلاتی

chocolate fudge 300x200 طرز تهیه انواع فاج شکلاتی

شیرینی فاج شکلاتی

طرز تهیه فاج شکلاتی فرانسوی خانگی آسان و سریع

فارج شکلاتی ، یک شیرینی شکلاتی زیاد خوشمزه و نرم و لطیف می باشد که می توانید به صورت فاج شکلاتی آسان ، فاج شکلاتی مغز دار که دارای انواع مغزها و خشکبار می باشد و فارج شکلاتی بیسکویتی ، به سادگی آن را تهیه کنید.

فاج شکلاتی چیست؟

فاج ( به انگلیسی : Fudge) شیرینی ای می باشد که از ترکیب شکر ، کره و شیر تهیه می شود و تا دمای 116 درجه سلسیوس یا 24 درجه فارنهایت حرارت داده شده و سپس هم می زنند تا حرارتش را از دست داده و حالتی نرم و کرم مشابه پیدا کند. به این مایع نرم می تواند قطعه های ریز میوه یا آجیل افزایش کرد.

برای تهیه فاج شکلاتی بهتر می باشد از دماسنج آبنبات سازی استفاده کنید که حرارت به اندازه باشد. زمینی که مخلوط شکر شیر و کره به دمای 224 درجه فارنهایت برسد  ( این دما روی دماسنج آبنبات سازی به مرحله توپ نرم یا soft-ball stage نام گذاری شده می باشد ) اگر کمی از شربت را در آب یخ بیندازید به قالب توپ نرم در می اید و بادست قابل قالب دادن می باشد.

حرارت را در این مرحله خاموش می کنند و اجازه می دهند که دما به 100 درجه فارنهایت برسد ، در این مرحله طعم دهنده های دیگر مثل شکلات ، کره بادام زمینی ، عصاره نعنا ، زنگ خوراکی ، باتراسکاچ یا غیره را به مواد افزایش می کنند و اینقدر هم می زنند تا فرمی نرم و کشی و جامد پیدا کند.

نکته مهم برای تهیه فاج این می باشد که باید روزگار کافی برای خنک شدن شربت بگذاریم تا کریستال های ریز شکر تولید شود در صورتی که بخوهیم به کار سرعت بدهیم و مواد را کم هم بزنیم یا سریع سردشان کنیم کریستال های درشت شکر در بافت فاج تولید می شود که سبب می شود عاقبت نهایی سفت و شنی شود.

از آن جایی که تهیه فاج شکلاتی به صورت سنتی کاری سخت و روزگار بر می باشد و نیاز به مهارت پیشه ای دارد بخت شربت سازی اولیه در دستور تهیه های خانگی حذف می شود و شیر عسلی یا کرم مارشمالو یا شربت ذرت یا گلوکز را جانشین آن می کنند.

در واقع فاج بافتی فشرده و مرطوب مشابه تافی دارد . تنها تفاوتی که بین تهیه فاج و کارامل وجود دارد حرارت کمتر در روند تهیه فاج می باشد.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کاکائو خوشمزه با پودر کاکائو

دستور تهیه فاج شکلاتی آسان خانگی زیاد آسوده می باشد و نیاز به هیچ ابزاری از جمله همزن برقی و فر ندارد.

فاج شکلاتی آسان

مواد لازم فاج شکلاتی آسان

 

  شیرعسلی غلیظ  400 گرم
کره خرد شده  100 گرم
  شکلات تخته‌ای تلخ خرد شده 300 گرم

 

chocolate fudge 02 طرز تهیه انواع فاج شکلاتی 

طرز تهیه فاج شکلاتی آسان

طرز تهیه فاج شکلاتی آسان

شیر عسلی و کره را روی حرارت بگذارید و 15 لحظه هم بزنید تا زمانی که رنگش قهوه ای شود و غلظتش به حدی برسد که مواد از دیواره کاسه سوا شوند سپس شعله را خاموش کرده و شکلات خرد شده را به مواد افزایش کنید و مدام هم بزنید تا ذوب شود.

کف قالب دلخواهتان را با فویل پوشانده و مواد را داخلش بریزید و صاف کنید و به مدت 3 ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود و سپس روی میز کار منتقل کرده و برش بزنید.

برای تهیه فاج شکلاتی مغز دار می توانید انواع مغزهای دلخواهتان را بعد از ذوب شدن شکلات با مواد مخلوط نمایید. استفاده از مغز فندق برای تهیه فاج شکلاتی مغزدار زیاد پرطرفدار می باشد و عاقبت نهایی خوشمزه تر خواهد شد.

فاج شکلاتی گردویی

مواد لازم فاج شکلاتی گردویی

 شکلات شیری  450 گرم
  شیر  400 گرم
 شکلات تلخ  50 گرم
  عصاره وانیل  1 قاشق سوپخوری
 جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
گردو خرد شده   1 پیمانه

chocolate fudge 04 طرز تهیه انواع فاج شکلاتی

طرز تهیه فاج شکلاتی گردویی

طرز تهیه فاج شکلاتی گردویی

این فاج شکلاتی مغزدار زیاد خوشمزه و پرطرفدار می باشد.

در صورتی که میخواهید فاج شکلاتی آسان داشته باشید میتوانید گردو را از دستور حذف کنید.

شکلات ها را خرد کنید و به همراه جوش شیرین و نمک در ظرفی مناسب بریزید.

شیر را افزایش کنید و روی حرارت بن ماری قرار دهید و 4 – 5 لحظه با ویسک مواد را هم بزنید تا شکلات کاملا ذوب شود.

کاسه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید و 2 لحظه دیگر به هم زدن ادامه دید.

گردوی خرد شده را افزایش کرده مخلوط نمایید.

مواد را تا گرم می باشد در کاسه پیرکسی که از قبل با فویل پوشانده اید و چرب کرده اید بریزید و رویش را صاف کنید.

کاسه را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید و سپس فاج را با کمک فویل روی میز کار منتقل کرده و به صورت مربع یا مستطیلی برش بزنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه شیرینی لطیفه

فاج شکلاتی گردویی را در صورتی که در کاسه در بسته بدون نفوذ هوا در یخچال نگهداری کنید تا 2 هفته ماندگاری دارد.

ماندگاری فاج شکلاتی گردویی در فریزر 3 ماه می باشد.

همیشه قبل از سرو 1 ساعت فاج را در دمای محیط قرار دهید تا نرم و قابل مصرف شود.

 

فاج شکلاتی با شیرعسل

مواد لازم فاج شکلاتی با شیرعسل

 

 خشکبار مورد علاقه  150 گرم
شیرعسلی  200 گرم
شکلات تلخ 200 گرم
کره  یک قاشق غذاخوری (15 گرم)
 پودر کاکائو  یک دوم قاشق غذاخوری
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک هشتم قاشق چایخوری

 

chocolate fudge 03 طرز تهیه انواع فاج شکلاتی 

طرز تهیه فاج شکلاتی با شیر عسل

طرز تهیه فاج شکلاتی با شیرعسل

یک قالب لوف 10 * 20 سانتی یا یک کاسه پیرکش به همین اندازه آماده کنید. کف و دیواره های قالب را با فویل بپوشانید یا این که دیواره ها را چرب کرده و با سلفون پوشش دهید.

بهترین روش برای پوشش دادن قالب با فویل این می باشد که ابتدا قالب را به حالت وارونه بگذارید و رویش فویل بکشیدو با دست کاملا صافش کنید تا قالب قالب را بگیرد و سپس فویل را برداشته و داخل قالب بگذارید.

پایان مواد را از یخچال خارج کنید و 2 ساعت اجازه دهید به دمای محیط برسند.

برای خشکبار می توانید با توجه به ذائقه خودتان از گردو ، فندق ، بادام ، بادام زمینی ، پسته ، کشمش ، قیسی خرد شده ، میوه های خشک خرد شده استفاده کنید.

مغز انتخابی خودتان را در سینی فر گذاشته و به مدت 50 لحظه در فر 180 درجه تستشان کنید تا نم مغزها گرفته شود.

بهتر می باشد مغز را تا داغ می باشد داخل حوله به هم بمالید تا پوست افزایش شان بریزد سپس به اندازه دلخواه خردشان کنید.

شکلات را تا حد ممکن خرد کرده به همراه شیر عسلی و کره در شیر جوش چدن یا تفلون بریزید و روی شعله زیاد ملایم قرار دهید و با لیسک هم بزنید ، وقتی نیمی از مواد ذوب شد پودر کاکائو و نمک را افزایش کرده و به هم زدن ادامه دهید.

زمانی که 90 درصد شکلات ذوب شد ، شیر جوش را روی میز کار بیاورید و به هم زدن ادامه دهید تا شکلات کاملا ذوب شود.

بیشتر بخوانید:  بادکا چیست؟ و طرز تهیه بادکا

در این مرحله فاج شکلاتی کاملا حالت کشسانی پیدا کرده می باشد.

تا مواد گرم می باشد ، وانیل و مغزهای خرد شده را افزایش کرده و مخلوط نمایید و داخل قالب بریزید و رویش را با لیسک صاف کنید.

روی کاسه را با سلفون بپوشانید و لااقل 4 ساعت در بخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

قالب را از یخچال بیرون گذاشته و فاچ را به کلم فویل از قالب به روی میز کار منتقل کنیدو به صورت مکعبی برش بزنید.

اندازه استاندارد فاج شکلاتی آسان مربع های 3 سانتی می باشد ولی شما می توانید به هر اندازه ای که دوست دارید آن ها را برش بزنید.

فاج را در کاسه دربسته بدون نفوذ هوا در یخچال نگهداری کنید و یک ساعت قبل از سرو از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط رسیده و نرم شود.

برای تهیه فاج شکلاتی مغزدار می توانید از مغز دلخواهتان در کنار اسیر خشکبار استفاده کنید.

فاج شکلاتی با بیسکویت

مواد لازم فاج شکلاتی با بیسکویت

 

کره ۱۱۰ گرم
 بیسکویت آسان ۷۰ گرم
شکلات تلخ ۳/۴ پیمانه
شیر ۱/۲ پیمانه
 شکر قهوه ای دانه ریز ۱ پیمانه
پودر نارگیل به مقدار لازم

طرز تهیه فاج شکلاتی با بیسکویت

کره و شکر را روی حرارت ملایم هم بزنید تا کزه ذوب شود سپس از روی حرارت برداشته و شکلات خرد شده را به آن افزایش کنید و هم بزنید تا کاملا ذوب شوند.

در صورت میل‌کردن 1 قاشق پودر کاکائو هم به مواد افزایش کنید.

بیسکویت ها را که به قطعه های 2 سانتی خرد کرده اید را افزایش کرده مخلوط نمایید.

شیر ولرم را افزایش کنید و هم بزنید یکدست شود.

مخلوط را روی یک ورق سلفون کلفت بریزید و به شکل یک استوانه با طول 25 سانتی متر و فطر 7 – 8 سانتی متر رول کنید.

سر و ته سلفون را استوار کنید و به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید و سپس روی میز کار سلفون را باز کرده و دور تا دورش را با پودر نارگیل بپوشانید و به کلفتی 1 – 1.5 سانتی برش بزنید.

طرز تهیه فاج شکلاتی پرتزل

برای تهیه فاج شکلاتی پرتزل می توانید پرتزل خرد شده را جانشین بیسکویت یا مغز های داخل فاج شکلاتی نمایید یا این که از ترکیب پرتزل و مغز دلخواهتان برای تهیه فاج شکلاتی پرتزل استفاده نمایید.

 

برگرفته از بیتوته

مطلب پیشنهادی

3 روش طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا

طرز تهیه کیک باقلوا طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه و مجلسی کیک شربتی همان کیک …